סמכות של שכיר לעשות הנחה בחנות

שאלה:

הבנתי מתשובה באתר לגבי קופאית שמחלה על סכום קטן ללקוח שיש לה הסמכות לכך. ורציתי לשאול בבקשה לגבי מחילת נהג אוטובוס על סכום קטן האם דינו לא יהיה גם כזה, מאחר שבזמנו ששאלתי בנוגע לזה באתר, בנוגע לנהג, והבנתי מהתשובה שאין לו סמכות, והרי לכאורה שניהם שכירים אצל גוף מסוים? האם סיבת החילוק בינהם היא שענו שני דיינים שונים לשאלות וכל אחד סבר סברה אחרת בדין סמכותם? או שמא ישנה סיבה אחרת לחילוק הנ"ל?

תשובה:

שלום וברכה,

קופאית היא אחראית על מכירת החנות, והמוכר מעוניין שתסייע במכירה, ולכן בדברים קטנים נותן לה סמכות להחליט, ולא מעוניין שכל שאלה תפנה אליו. אבל נהג אוטובוס המחיר קבוע לכולם, ולא נדרש מהנהג לייעל את המכירות של הנסיעות, אלא לגבות תשלום בלבד, לכן אין סמכות לנהג למחול על תשלום של נסיעה. אם משלם חלק, והנהג מוציא חשבונית על סכום גדול, מסתבר שהנהג יצטרך לשלם זאת מעצמו, ולכן יהיה מותר לקבל ממנו את ההנחה, כיון שהוא ישלים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1