מוקצה

שאלה:

1. גליל ניילון מחובר, האם דינו ככלי שמאלכתו לאיסור שמותר להזיזו לצורך מקומו, או שמא הוא מוקצה מחמת גופו ?
2. אני רוצה להניח על הפלטה חלה, ולצורך כך אני רוצה להשתמש במחבת הפוכה, המחשבת הוא כלי שמלאכתו לאיסור, האם מותר – כיון שזה לצורך גופו, או שזה תשמיש לא רגיל – להשתמש בצד השני, ולא התירו בכה"ג לצורך גופו ?

תשובה:

שלום וברכה

1. לכאורה זה ממש מוקצה מחמת גופו.

2. לא צריך תשמיש רגיל, גם פטיש לפצח אגוזים אינו תשמיש רגיל..