חומש /סידור שנפלו.

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני ממש מתביישת לרשום את המקרה הזה.
היה לי וויכוח קשה עם ההורים שלי ואמא שלי(לא דתיה) לא יודעת איך לרשום זאת רצתה לעשות לי משהו שיגרום לי להרגיש רע ולקחה את החומש שהיה מונח על השולחן והסידורים ובכוונה זרקה בכוח על הרצפה. אני ממש מתביישת במקרה הזה.האם עלי לצום?

תשובה:

לא, אין צורך לעשות שום דבר, הצום אמור לגבי ספר תורה ולא בספרים מודפסים, אף שכמובן הם קדושים ואסור לבזותם. תמשיכי לכבד את ההורים בלי ויכוחים קשים חלילה, ובעזרת ה' יהיה תמיד טוב.

יום נעים ובשורות טובות.