הפסק בין ברכת הגפן לברכת הבדלה

שאלה:

שלום, זוהי שאלה קצת מוזרה אבל הנה היא: שמעתי הבדלה היום מפי מישהו שלפני ברכת מאורי האש (אחרי ברכת הגפן ובשמים) אמר לע"נ רבי חיים בן עטר או משהו מעין זה ואז הדליק את הנר וברך ברכת מאורי האש ולאחר מכן ברכת הבדלה ושתה את היין – ורציתי לדעת אם יש בזה בעייה , ואם יצאתי ידי חובה של הבדלה או שעלי לעשות שוב תודה רבה

תשובה:

מה שהיה צריך לעשות, זה להביא עוד כוס לברך הגפן ולשתות, כיון שזה לא נעשה, לכאורה יש לחזור ולהבדיל, ראה סי' רעא סעי' טו ובמשנה ברורה שם ס"ק עח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למה היה לו להביא עוד כוס? השו"ע סם סעיף טו שאומר להביא עוד כוס מדבר על מקרה שנשפך הכוס הראשון אבל בשאלה הנ"ל כנראה לא נשפך אלא שהפסיק בדיבור. תודה.