שאלה:
לספרדי, יש לו על מי לסמוך כדי לאכול אבקת חלב עכו"ם?
ואם לא, יכול לסמוך בפוסקים האשכנזים?
תשובה:
שלום וברכה
יש כאן שתי נקודות חשובות מאוד: א. נכון שבמקרה פוסקים ספרדים נטו יותר להחמיר, ראה כאן השיטות בזה, אבל חשוב לציין שגם לדעת הפוסקים האשכנזים שנטו להקל, זה היה בשעת הדחק, כשהיה עוני עצום בירושלים, וכמעט כל אפשרות צריכת החלבונים היתה מאבקה כזו שבאה מחו"ל בקופסאות שימורים, לא מדובר בהיתר מרווח, והיום שהנושא הוא בעיקר "שוקולד יותר משובח" מגוחך להקל בזה. ב. כיון שכך, שום כשרות מהודרת לא תתן הכשר למאכל שיש בו אבקת חלב נכרי, ולכן בלאו הכי לא ניתן לאכול, שהרי לצרוך היום מוצר תעשייתי בכשרות שאינה מהודרת זו בעיה גדולה, הכל מכיל אין ספור מרכיבים שבאים מכל העולם, וחובה להקפיד על כשרויות מהודרות כדי שלא להכשל.
יום נעים.