סעודה רביעית

שאלה:

בס"ד
שבוע טוב
1. בהבדלה האחרונה אחרי ברכת מאורי האש ולפני ברכת המבדיל נשפך יין מהכוס כתוצאה מכך שעף עלי חרק והפחיד אותי . אך עדיין רוב הכוס הייתה מלאה , ולאחר ברכת המבדיל שתיתי את הכל . האם זה נכון היה לעשות או שהיה צריך למלא שוב את הכוס עד שישפך ממנה ?
2. לרוב אני נוהגת בלי נדר לקיים סעודת רביעית לאחר ההבדלה , אך יש פעמים שקשה לי נפשית לעשות זאת . האם ויתור על סעודת רביעית נחשב עבירה ? האם משקלה (מבחינת חשיבות הלכתית ) כמו סעודת שלישית בשבת ?

תשובה:

1. היה צריך למלא שוב שתהיה מלאה לא צריך שישפך שוב. אבל בדיעבד זה בסדר.

2. תאכלי יותר מאוחר, מאוד קשה לאכול אחרי הבדלה מיד, גם אני עוד לא אכלתי.