השלמת קריאת התורה – קורונה

שאלה:

אנחנו בחוץ לארץ לא שמענו קריאת התורה מאחרי פרשת כי תישא כשאנחנו נתחיל לארגן מניין בשבת אנו נצטרך להשלים קריאת התורה בשני ספרי תורה האם אנחנו רשאים לעשות כן להוציא ספר תורה לקרוא בסוף ספר שמות וגם בספר ויקרא מה עלינו לעשות והאם אפשר להוציא ספר תורה באמצע השבוע ולהשלים פרשיות של שבת לא בשני וחמישי תודה

תשובה:

שלום וברכה

הפוסקים נחלקו אם משלימים את כל מה שהחסירו או רק את השבת הקודמת, ראה מגן אברהם ואליה רבה בסי' קלה, ולמעשה ההכרעה להלכה כדעת המגן אברהם שמשלימים רק פרשה אחרונה, כאשר הכהן עולה וקוראים איתו כל מה שהחסירו עד שני של הפרשה של אותו שבוע, ואחר כך ממשיכים רגיל.

בשורות טובות.