שילוח הקן – ביצים מרוקמות בדם

שאלה:

שלחתי לפני קצת זמן שאלה ואני רוצה להוסיף ,ראיתי בקן ביצים אבל אני לא יודע אם זה כבר הרבה ימים הביצים ואז צריך לחכות עד שיצאו האפרוחים או שזה בהתחלה האם אני יכול לשלוח עכשיו כי אני מעדיף לא לחכות שייצא האפרוח ואז יהיה הרבה לכלוך או שמחמת הספק אי אפשר
ומה הדין לשלוח בשבת תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

למעשה העיקר להלכה שניתן לשלח גם אם כבר התרקם דם בביצים, כפי שהאריך לבאר בס'  שלח תשלח בשם הגרי"ש אלישיב ועוד מפוסקי דורינו, כיון שבאופן עקרוני ניתן לשים את הביצים תחת עוף אחר שידגור עד שיצאו אפרוחים [אף שאין בכוונתך לעשות זאת], לכן אם לא עשית מיד בשלושת הימים הראשונים עדיין ייתן לעשות, ולא צריך להמתין שיצאו גוזלים.

שבת שלום