דיני כתמים

שאלה:

שלום וברכה. אני נושאת התקן הורמונלי למניעת הריון ורציתי לשאול על דיני כתמים. אין לי וסת ממש, היה לי כתם אחד שנראה כמטמא בגודל ובצבע מצד שני כשקנחתי הנייר יצא נקי. במקרה אחר לא היה לי כתם או שהוא היה בצבע וגודל כשר אך כשקינחתי היה מעט מלוכלך. כל הכתמים המוזכרים בשאלה הופיעו על גבי תחבושת. על עצמי לא ראיתי שום כתם. האם לפי הנתונים אני אסורה לבעלי או לא?

תשובה:

אם ראית על התחבושת כתם של דם בגודל ובצבע שמטמא [התחבושת לבנה כמובן] הרי שאת אסורה לבעלך. מה שאינו בגודל כזה אינו רלוונטי כרגע. מה שאחר הקכתם קינחת ואינו נקי לא מועיל, אמנם אם יש לך ספק לגבי הכתם זה כבר נושא אחר ויש להראותו לרב שיקבע את דינו.

שבת שלום.