אבידה שנאבדה

שאלה:

שלום, מצאתי לפני כמה זמן עגיל ותכננתי לעשות עליו השבת אבידה אך אני לא מוצאת אותו , מה לעשות? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מסתבר שאין לעגיל סימן, ולכן אין חובת השבה. ואם המוצא איבד את העגיל אין עליו חובת תשלומים. אם בכל אופן יש סימן על העגיל ראה במקורות.

בהצלחה.

מקורות:

המוצא אבדה נעשה שומר על האבדה. שכתוב ואספתו אל תוך ביתך. נחלקו הפוסקים האם שומר אבדה דינו כשומר חינם או כשומר שכר. לפי השו"ע דינו כשומר שכר וחייב בגנבה ואבדה. לדעת הרמ"א דינו כשומר חינם ופטור על גנבה ואבדה וחייב בפשיעה. ולכן אם אבד שלא פשיעה פטור שיכול לומר קי"ל כרמ"א. ואם אבד מחמת שלא שמרו כראוי חייב. ראה גמרא ב"ק דף נו, ב. ושו"ע חו"מ סימן רסז סעיף טז.