תשלום טיפול פסיכולוג מדמי מעשר

שאלה:

האם מותר לשלם לפסיכולוג כשנצרך מדמי מעשר, והאם הוא הדין לילדים?

תשובה:

שלום וברכה

ככלל את צרכיו של האדם הוא לא יכול לשלם מכספי מעשר, אין הבדל בין טיפול פסיכולוגי או כל טיפול רפואי אחר, לבין אוכל… זה צורך. מה שנוגע לטיפול בילדים, אזי, מה שאינו הכרח אלא תוספת עזרה, כלומר הם היו יכולים להסתדר גם בלי הטיפול הזה רק הוא מומלץ להם ומועיל, אפשר בהחלט לשלם ממעשר, שהרי זו צדקה גמורה עם ההכי קרובים לנו.

בשורות טובות ושבת שלום.