ספק ערלה בעץ שסק

שאלה:

שלום לכב' הרב,
לפני כחצי שנה ב"ה עברנו דירה.
בחצר יש עץ שסק שנראה בוגר יחסית ועל העץ יש פירות. לא ידוע לי בוודאות מתי העץ נשתל. שאלתי את השכן והוא אמר לי שלדעתו העץ הזה קיים יותר משלוש שנים. אין לי קשר כ"כ עם הדייר הקודם.
האם מותר לאכול מהפרות?

תשובה:

אם יש לך ספק אין לאכול עד שמבררים… גם אם אין לך קשר עם הדייר הקודם ניתן להרים טלפון, או שאולי יש מישהו אחר בסביבה שזוכר בודאות. יש לדעת ששסק בגידול בחצרות שאינו מקצועי, יותר נגוע ויש לבדוק היטב את הפירות מחרקים.

שבת שלום וישוב טוב.