מעשרות – לחסכון לנישואי הילדים

שאלה:

מי שלא מצליח להפריש מעשרות וגם לחסוך לילדיו לחתונתם האם מותר לו להפריש את המעשרות לחסכון עבורם. (פי' ועדין אפשר יהיה להחשיבו למעשרות)

תשובה:

שלום וברכה

זה אפשרי, אבל לא באופן ששם את הכסף בחסכון, אלא באופן שעושים מהכסף בינתים גמ"ח להלוואת כספים, וכשהם יבואו להנשא אפשר לקחת את הכסף לשמחת נישואיהם. רבים נהגו שלא לעשות את זה בכל דמי המעשרות אלא חלק כן לתת בפועל לעניים.

מקורות:

אהבת חסד ח"ב פרק יח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש להפריש אותם לגמרי לצדקה אבל הוא נהיה מנהל של הקופה ורשאי לתתם לבניו בעת הנישואין מדין צדקה. לכן אגב אם יתחייב למחותן כסף שלא על דעת שיקח מהם, אסור לפרוע מהם את חובו…