בדיקת שעטנז – בדיקה מדגמית

שאלה:

קניתי שתי מידות של אותה סוג מעיל חורף, האם אני חייב לבדוק את שתיהן לשעטנז, או שאפשר לבדוק רק אחד, ואז אם זה בסדר אפשר לסמוך שהשני גם בסדר?

תשובה:

שלום וברכה

ככלל, כאשר מדובר בבגד שיש בו חיוב בדיקת שעטנז, כלומר יש בו צמר או פשתן, לא סומכים על בדיקה מדגמית אלא בודקים כל בגד, כי לפעמים מצוי שפשוט משתמשים בחוט תפירה מסויים באחד הבגדים ודוקא הוא היה פשתן…

שבת שלום.