לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שלום בית – הילדים באמצע…

שאלה:

שואלת בשביל נערה שאני עובדת איתה:
האמא דתית לאומית
האבא חרדי מחמיר
כמובן שבין ההורים יש ויכוחים בעניינים רוחניים…
הילדה בת 16 שואלת אם האמא מדליקה מוזיקה לא חסידית שזה בדרך כלל שירי ארץ ישראל או שירים של זמרים חילונים עם תוכן שלא סותר את החינוך והיהדות כגון שירים על : אבא ,ילדים, וכו
הם בנסיעה ברכב
מה הילדה צריכה לעשות?
האבא אוסר עליה לשמוע אבל האמא מסרבת לכבות
יש לציין שמדובר במוזיקה כשרה מבחינת תכנים ולא שירי אהבה!!!
מדובר באמא חזקה מבחינה רוחנית

תשובה:

שלום וברכה

הכלל בזה מאוד פשוט, הילדה לא קשורה לויכוחים בין ההורים ובשום אופן היא אינה כלי משחק ביניהם. כאשר היא באוטו עם אמא ואמא מדליקה שתדליק, כאשר היא עם אבא הרי שהיא איתו. לעולם אסור לה להיות זו שבאמצעותה אבא מפעיל את דעתו והשקפתו בבית או להיפך. היא חיה עם כולם בסדר כמו שהם חיים ואין לה קשר לנושא. כמובן היא צריכה מצד עצמה להיות חזקה בהשקפה וביהדות וכו', אבל בלי קשר לויכוחים של ההורים, זה הם צריכים לסדר ביניהם בלבד.

בשורות טובות.