שהחיינו על ראיית פני חברו

שאלה:

באופן שלא ראה את חברו יותר משלושים יום אבל ראה אותו בשיחת וידאו וכד' בתוך השלושים, אי דמי למקרה של שלחו מכתבים א' לשני שנחלקו בכך השמנ"ב ושאר פוס' אי מצי לברך. או דלמא גם החולקים על המשנ"ב יודו בכה"ג דאינו מברך משום שכבר אין שמחה כ"כ. בתודה מראש וכל טוב.

תשובה:

שאלה מענינת אבל למעשה בלאו הכי נוהגים להמנע מברכה זו, כיון שלא תמיד שמח וירדה חנופה לעולם וכו'.

מקורות:

ראה ס’ יוסף אומץ אות תנא, אשל אברהם סי’ רל, בן איש חי עקב אות יג והליכות שלמה פכ”ג אות יב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין זה מדוייק שלא מברכים היום כיון שגם אם גברה חנופה אין זה אומר שאין קורטוב אמת, והיודע בעצמו ששמחה אמיתית בלבו יש לו לברך. ומה גם שבקרובי משפחה כאיש ואשתו או הורים וילדים יש שמחה אמיתית בראייתם (אני מקוה). וא"כ עדיין יש מקום לברכה זו. ואיברא דבחזו"ע ברכות ועוד נקטו לברך והביאו כמה גדולים וטובים שבירכו.
    וא"כ עדיין שאלה במקומה עומדת.
    בתודה מראש.

  2. אמת, ובאמת אינני יודע להכריע, למעשה אני מסופק גם על אנשים שהיו בקשר תמידי בטלפון אם יכולים לברך, גם על זה אין לנו מקורות קדומים כל כך. הברכה בעיקרה נתקנה לאנשים שלא ראו ולא משעו ולא ידעו זה ממצבו של זה, אולי רק בחליפת מכתבים מקוטעת פעם בכמה חודשים…