מוזיקה בספירת העומר

שאלה:

שלום כבוד הרב, אני יודע שאסור לשמוע מוזיקה מקפיצה בספירת העומר (עד ל"ג), אבל רציתי לדעת לגבי ריצות. אם אני נוהג לרוץ (בשביל כושר) ואני שומע מוזיקה בזמן הריצה כדי להקל את הריצה. האם מותר לי לעשות את זה גם בספירת העומר? שהרי שמיעת המוזיקה היא לא להנאה ולא לריקוד אלא להסח הדעת.

תשובה:

שלום וברכה

גם באופן זה נהגו לאסור לשמוע מוזיקה בספירת העומר, המנהג הוא משום שזה מביא לשמחה ומחולות, ולאו דוקא כשאדם באמת מבקש לרקוד. המנהג הרווח בזה לאסור אפילו שמיעת שירים שקטים, אף שבזה היה הרבה יותר צד להקל כמובא בס' הליכות שלמה מהגרש"ז אויערבך, וכדאיים הם תלמידי רבי עקיבא להתאבל על מיתתם ולהמנע מכך.