טעות בספירת העומר

שאלה:

שלום הרב. ביום שמיני לעומר ספרתי בטעות את היום התשיעי, ובבוקר נזכרתי וישר תקנתי שהיום יום שמיני. לאחר מכן ביום התשיעי שכחתי לספור הן בבוקר והן בערב. ומאז אני סופר בלי ברכה [יוצא יד"ח]. חשבתי על המעשה, האם אוכל לשוב לספור בברכה, וזאת מפני שאת היום התשיעי ספרתי אך לא בזמנו? [האם העיקר בספירה זה רצף הימים או העיקר זה לספור 49 יום].
תודה רבה.

תשובה:

ספירה חייבת להיות אמיתית, מה שספרת ביום השמיני את היום התשיעי זה חסר משמעות לחלוטין…

אין ברירה, בשנה הבאה בעזרת ה' תקפיד יותר. העיקר לזכור שהשיטה העיקרית היא שכל יום זו מצוה בפני עצמה, כלומר לא לחשוב שעכשיו כבר הפסדת את המצוה וכן תספור לא תספור זה לא משנה הרבה.. זה לא נכון העיקר להלכה שאתה עדיין מחוייב, אלא שלענין הברכה חוששים לדעה החולקת.