האם צריך לחשוש לעיבור באמבטי

שאלה:

במענה לשאלתי אודות חשש הוצאת זרע לבטלה ועיבור באמבטי בבריכה זוגית, אבקש לחדד את השאלה, כוונתי כי יש חשש שלאחר שיעזוב את המקום תבוא אשה אחרת או זוג אחר ובכך יש חשש של עיבור באמבטי ולא באשתו, וכן אבקש לשאול מה גדר החשש בהוצאת זרע לבטלה הלכה למעשה

תשובה:

שלום רב,

אני לא כל כך יודע למה כוונתך. אבל אם שאלתך היא האם צריכים לחשוש לכך, ודאי שלא. מעשית אין סיכוי שזה יקרה. ואפילו אם דנים בכך הפוסקים מה יקרה באופן הזה, זה חשש כל כך רחוק שודאי שאין שום סיבה שנחשוש שזה אכן יקרה.

לגבי שאלתך מה גזר האיסור של הוצאת זרע לבטלה, ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. למי שרוצה מקורות לכך: ראה משנה למלך אישות טו,ד שאין כזה במציאות וכן בשו"ת תורה לשמה תפ"א שנשתנו הטבעיים, וראה עוד בבני אהובה אישות טו,ו ובשו"ת דברי יואל אה"ע קז אות ד' ועוד האריכו בזה