תבניות שנתבשלו בהן גם בשרי וגם חלבי

שאלה:

שלום, מה הדין לגבי תבניות שהתבשלו בהן גם חלבי וגם בשרי ואני לא יודעת האם עברו בין לבין 24 שעות ?והאם יש בעיה כלשהי עם התנורים? אני נוהגת כמנהג הספרדים.תודה רבה!

תשובה:

את התנור אפשר להכשיר, על ידי נקיון יסודי המתנה 24 שעות והפעלה על החום המירבי חצי שעה. אבל תבניות אם לא היה הפרש של 24 שעות בין חלב לבשר ואת חוששת שזה נאסר באופן כזה, אין הכשרה, כי זה כבר מצריך ליבון חמור, אני הייתי זורק אותן ומשתמש בתבניות חד פעמיות.

בהצלחה