תתאה גבר – בדברים הנבללים

שאלה:

בש"ך סי צא סקח מבואר שדבר שנבלל אף בפחות משישים אי"צ קליפה ומשמעות האיסור היא לכאורה איסור גמור ולא לכתחילה וא"כ אמאי בנבלל אי"צ קליפה

תשובה:

ביד יהודה שם סעי' ד מבאר שכיון שזה נבלל מיד זה מתבטל עוד קודם שזה מספיק להתבשל ולהעשות נבלה. נראה מדבריו שצריך איזה שיהוי שמן כדי שיהיה שיעור בישול לכדי קליפה. אמנם בט"ז שם באמת חשש לזה והצריכך שיהיה שישים כנגד הקליפה.