לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

להוריד אפליקציה

שאלה:

שלום
לאחרונה אני הורדתי הפליקציה שהמטרה שלה היא להשמיע לך שירים. איך זה עובד יש 2 אופציות או שאתה שומע שירים בחינם אבל אם הגבלה של כמות העברות(אתה לא בוחר שיר זה אוטומטי מחליף ואז אתה נאלץ לעביר)או שאתה עושה מנוי ושומע ללא הגבלה לאחרונה אני הצלחתי להוריד את האפליקציה הזו בפרוצה זאות אומרת שאני יכול לשמוע שירים כאילו אני עשיתי מנוי בעצם ללא הגבלה רציתי לדעת אם אני עובר על גזל ואם כן מה לעשות בישביל שזה יכופר לי?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להוריד אפליקציה שמטרתה לרווח ממון. הרי זה יורד לאומנותו של חברו, כמובא בהלכה שאדם שטרח על דבר שמתפרנס ממנו אסור לקחת ממנו. יתירה על כך שיש לאפליקציה שווי מסחרי ולכן נחשב ממון, ואסור לקחתו בחינם. ולכן עליך למחוק את ההורדה, או לרכוש את האפליקציה מהבעלים.

בהצלחה.