הבעל הולך ללמוד תורה ומשאיר אותי עם הילדים!

שאלה:

האם זה תקין שבעלי הולך לעבודה בבוקר ומיד כשחוזר הוא הולך ללמוד תורה עד שעה מאוחרת, בזמן שאני צריכה לטפל בחמישה ילדי לבדי. האם אומרים לימוד תורה כנגד כולם, או שאומרים ביטולה היא קיומה ?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

קשה לי לייעץ לכם כי אינני מכיר מקרוב אתכם ואתה מצב מה היכולות הפיזיות והנפשיות. אבל אין ספק שתכלית החיים היא עבודת ה', ואין תכלית לחיים של עבודה אוכל שינה וחוזר חלילה… הדלק של הנשמה זה התפילות והלימוד ועבודת ה', וכבר אמרו חכמים "עשה מלאכתך עראי ותורתך קבע", הלימוד הוא מרכז החיים והחלק המרכזי ביום. לכן, שוב בהסתייגות שאינני יודע מה האפשרויות, אני רק מצביע על חשיבות הענין, תאפשרי לו ללמוד, תעודדי אותי לעשות את זה, תראי לו שאת גאה בו שהוא לומד ומשקיע אחר שעות רבות של עבודה ועייפות, ואינו מתעצל. תספרי לילדים כמה חשוב ומיוחד שאבא לומד תורה, כדי שגם הם יגדלו עם אהבה והערכה לתורה. כמו כן אומר לך עוד משהו חשוב, שוב בלי להכנס לפרטים של מה ומתי, אי אפשר לכלוא את הנפש, כלומר בחיי הנישואין כל אחד צריך לדעת מה הפינה החשובה והנדרש לנפש של השני ולאפשר לו. וכי נראה לך שבריא לנפש להושיב אותו כל יום בבית כשהוא משתוקק ללכת… הרי אנחנו לא מדברים על צורך ספציפי, שכרגע כולם צורחים ואחד באמצע טיפול והשני מלוכלך ורעב וצריך מיד סיוע, מדובר שהכל בסדר, ועשכיו את אומרת לו, שב כאן בפינה עוד מעט נזדקק לך… זה נראה לך בריא לנפש שלו? לא ממש… לכן ככל שמדובר בצורך אמיתי נפשי ורוחני שלו, גם לזוגיות שלכם חשוב לאפשר.

אני מסתייג שוב, אינני מכיר אתכם את הצרכים את האפשרויות את הזמנים, כלום, רק מצביע על שתי נקודות חשובות למחשבה.

בהצלחה רבה רוב נחת וחיים טובים ומאושרים!