הפרשת חלה – צירוף בצקים

שאלה:

שלום
הפרשת חלה משלוש בצקים שונים שכל אחד מיועד למשהו אחר כל בצק הוא קילו האם צריך לצרף ולהפריש?

תשובה:

אין חיוב לצרף, אבל אם תצרפו תרויחו הפרשת חלב, כמו כן אם לא תצרפו, יש להזהר שלא יצטרף אחרי האפייה במקפיא וכדומה, באופנים מסוימים זה עשוי להחשב צירוף סל ולהתחייב בחלה. לצרף אפשר רק אם זה אותו סוג בצק ואין הקפדה אם יתערבב קצת זה בזה.

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק מב הערה לט שהגרש"ז אויערבך נסתפק אם מקרר עושה צירוף סל, וכן הסתפק הגר"ח קנייבסקי בדרך אמונה ביכורים פרק ו הל' טז.