הפסקת שיעורים בבית הכנסת – ייעוץ

שאלה:

יש לי בית כנסת מתחת לבית בו ביקשו ממני בשנתיים האחרונות להעביר שיעורים בין מנחה לערבית העברתי בחלקו הלכות ובחלקו עניני פרשת השבוע,בתקופה האחרונה העברתי הלכות שבת וכך העברתי להם את הפסק הלכה של הרב הראשי הרב יצחק יוסף לגבי חצר בית הכנסת וברכת מעין שבע בליל שבת,ואמנם נהגנו כך 3 פעמים כבר שלא לומר והנה בשבת האחרונה עלה חזן להתחיל להגיד,ביקשתי שיגידו קדיש החזן עצר ואמר קדיש אבל הגבאי אמר לו תמשיך תמשיך בזילזול גמור,התפילה הסתיימה והלכתי הביתה,והחלטתי שאני מעביר,והולך מעתה להתפלל שם רק ערבית הציבור והגבאי מבקשים שאחזור להעביר שיעורים,אני מרגיש שהגיע הזמן לתת למישהו אחר הזדמנות להעביר שם שיעורים,ואני רוצה להתקדם בחיי מה הרב מציע לי? מה הרב אומר?

תשובה:

אני אומר שזו עצת היצר!!! וכי הגבאי הוא זה שיגרום לך להפסיק עם זיכוי הרבים?! בשביל עלבון תפסיד מצוה כה גדולה וחשובה?! חלילה לך… זה הנסיון שלך עכשיו להעביר על מידותיך ולהבין שמסירת השיעורים אינה בשביל שיכבדו אותך, אלא לכבוד שמים! המשך בכך! וגם אם לא שומעים לכל הוראותיך לא זו מטרת השיעור! רבים חלקו על פסיקה זו של הראשון לציון, ופשטות דברי המשנה ברורה בסי' רסח אינה כפסיקה זו, ואם הם בחרו על פי רב מסויים לנהוג אחרת ממה שאתה חושב, מה בכך?

המשך להרבות כבוד שמים ותצליח!