תבנית פרווה שאפה עליה מאכל חלבי בנייר אפייה

שאלה:

שלום הרב.
בתנור החלבי אנחנו משתמשים עם התבניות רק לפרווה ולא אופים עליהם חלבי.
בטעות שמתי מלאווח עם גבינה על התבנית(פרווה) הכנסתי לתנור ל5 דקות והוצאתי. שמתי נייר אפיה בין המלאווח לתבנית?
מה דין התבנית? היא נהפכה לחלבית?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

גם כאשר אתם שמים נייר אפייה הוא לא אטום, והתבניות האלו חלביות למהדרין…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המשך לשאלה:
    אם כן כל דבר הנמצא בתנור בעת אפיית מאכל חלבי נהפך חלבי. זאת אומרת רשת שתמיד נמצאת בתנור והמאכל לא נמצא עליה אלא על גבי תבנית האם אותה רשת הופכת לחלבית?

  2. בודאי [אמנם בדרגת חומרה פחות מהתבנית, כי שם יש מגע ישיר וכאן זה רק ריחא או זיעה להצד שזה קיים בתנורים שלנו, אבל זה בהחלט חלבי].