קוואטר בברית מילה בימי נידה

שאלה:

יש לתינוק של אחות של אשתי ברית השבת. ואני ואשתי אסורים. כולם מצפים שנהיה הקווערטרים. האם יש דרך שבה אפשר להעביר מאחד לשני. את התינוק ? החשש שהרבה ישימו לב עקב זה שאנחנו אסוריםוזה מבייש יחסית.תודה

תשובה:

שלום וברכה

זה לא אמור לבייש בכלל… וכי כל שאר הנוכחים שם לא אסורים חצי מכל חודש? זה הדבר הכי טבעי בעולם. לא אמרתי שצריך להכריז בראש כל חוצות, אבל אני מניח שאחותך תציע לך קודם, היא הרי יודעת שזה לא תמיד אפשרי, תגיד לה שלא נראה לכם כרגע, היא תבין וכבר תכבד בזה מישהו אחר. אמנם החיד"א בס' יוסף אומץ סי' כא התיר באופן שיש שתי כריות והבעל לוקח מיד האשה את התינוק רק בכרית העליונה ומשאיר את התחתונה [וסבר שמחמת המצוה לא חששו ליצר הרע במעשה מהיר כזה] כבר כתב הדרכי תשובה בסי' קצה ס"ק ט שנהגו להחמיר בזה. גם פרקטית לא נראה לי שעצה כזו תעזור לך… זה יהיה פומבי הרבה יותר… גם להניח את הילד על שולחן שתיקח אותו משם לא נראה לי מעשי, גם זה יהיה ניכר, כך שתעשה כמו כולם, פשוט תגיד שאי אפשר וזה בסדר..

שירבו שמחות.