לא ילבש

שאלה:

אני גבר ויש לי שערות בין הגבות כמעט מלא, האם מותר לי להוריד מהם מעט או הרבה, עפ"י מה שמבואר במשנה שנחשב מום.

תשובה:

שלום וברכה

ככל שמדובר במראה חריג שגורם לך בושה [?] אין בעיה, אבל אם הנושא כדי להתיפות יותר ואין חריגות במראה, יש בזה לכאורה משום לא ילבש.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אשמח לקבל את המקור שב"בושה תליא מילתא" ואם מתבייש אין בזה משום "לא ילבש" אטו מי שמתבייש בשער שחיו וערוותו יותר לו לגלחם, והוא מפורש במשנה ובגמרא ובשו"ע (יו"ד קפב) לאיסורא . אשמח למ"מ. תודה על האתר הנפלא