גשמים בחודש אייר

שאלה:

א. האם למעשה צריך להאריך בד' של "אחד" בקריאת שמע, כי ראיתי כאלו שמאריכים וכאלו שחותכים את הד'. ואם צריך להאריך באיזה צורה מאריכים את הד'?
ב. איפה המקור שגשמים שיורדים בין פסח לעצרת הם רפואה?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה אנחנו לא יודעים להאריך באות ד', וכדאי להזהר ולהמנע כדי שלא לשבש את האות.

אכן הובא בספרים שללכת תחת גשם באייר זו סגולה ושיכנס לתוך פיו, וכן הובא בס' עבודת ישראל, ודרשו בזה כמה טעמים, ראשית שבחודש אייר התחיל לרדת המן שהיה לחם של רפואה, שנית אייר בגימטריה ארך שהוא לשון רפואה, וכן אייר נוטריקון אני ה' רופאיך.