בישול בשבת

שאלה:

לכבוד הרב שליט"א
בסי' רנז ס"ד מבואר שאם יש קדרה שאינה מבושלת כ"צ, אסור להוסיף על הכיסוי שלה, משום שתוספת זו גורם לה להתבשל.
ויש להסתפק אם מותר להניח על כזה קדרה, חלה או שאר דבר מאכל מבושל. שמצד א': יתכן שהמאכל שמניח על הקדרה הרי במידת מה שומר יותר על חומה, ויש פה איזשהו קירוב בישול. אך מצד ב': יש לדון שאין תוספת זו משהו משמעותי, וגם אם גם כזו תוספת אסור לכאו' הוי אינו מתכוין ופס"ר דלא איכפת ליה. וצ"ע.

תשובה:

אכן שאלה מענינת ויש בהחלט צד לאיסור.