הסרת שער הגוף לצמיתות לגבר – מסיבות בריאותיות

שלום כבודו רב, בבקשה יש לי שאלה לגבי הורדת שערות מהגוף ע"י מכשיר אולי לצמיתות ?יש לי בעייה אני איש שמזיע כתוצאה מיזה לפעמים יש לי פצעים בגוף וחוץ מיזה גם אני חולה סכרת בעתיד שלא יהייה לי זיהום בעור! אים מותר לי בן אדם כמוני ששומר מצוות ברוך השם להוריד את השערות מהגוף??זה לא נגד התורה חס ושלום??
תודה רבה וסליחה

תשובה

במקרה שלך שהגילוח אינו ליופי, אלא כדי למנוע צער ולצורך רפואה, מותר לגלח את שערות הידיים והרגליים, ואפילו את שערות בית השחי ובית הערווה.

נימוק

באופן כללי מותר לכל אדם לגלח שערות הידיים והרגליים על ידי מספרים כעין תער. וכפי שמבואר ברבינו יונה באגרת התשובה סימן ל"ו וכן פסק השו"ע יו"ד סימן קפ"ב סעיף א', אבל על ידי תער אסור משום איסור לא ילבש גבר שמלת אשה. אמנם במקום צער התירו לגלח אפילו בתער. וכפי שמבואר במרדכי [שבת פ"ד סימן שכ"ז] שכתב שבני אדם שיש להם הרבה שער בידיים וכדומה ומתביישים בכך, מותר להם לגלח בתער, משום שאין לך צער יותר מבושה, וכ"כ היש"ש ביבמות [פי"ב סימן י"ז].

ובעניין שערות של בית השחי ובית הערווה אסור לכל אדם לגלחם אפילו במספרים כעין תער, משום איסור לא ילבש גבר שמלת אשה. וכפי שמבואר בשו"ע [שם] אמנם במקום צער מותר וכפי שכתב הב"י בשם הרשב"א שבמקום צער ובמקום רפואה, מותר לגלח, ועיין בשו"ע בסעיף ד' ובסעיף ב', שמבואר שם שבמקום צער ולצורך רפואה מותר לגלח.

נ.ב.  גילוח על ידי ניתוח לייזר, אפילו בשערות הידיים והרגליים שהאיסור הוא רק על ידי תער, מסתבר שיש לאסור ג"כ ע"י ניתוח לייזר, מפני שזהו דרך הנשים ושורש האיסור הוא משום לא ילבש שאסור לעשות תיקונים לגוף כתיקוני הנשים. ועיין בשו"ת חלקת יעקב יו"ד סי' פ"ז.