שכן שחוסם חדר מדרגות

שאלה:

שלום, אני גרה בבנין משותף עם חדר מדרגות
השכן שגר בקומה מתחתי, באופן קבוע מאחסן דברים במעבר וגם במדרגות לכיוון הקומה שלי
אציין שהמעבר הוא גם ככה צר ולא רחב – כי אחרת לא הייתי מעירה לו בכלל
הדבר מפריע לי כל פעם כשאני צריכה לעבור עם דברים כמו קניות, מזוודה, אופניים וכ'ו
כשביקשתי ממנו לא לחסום את המדרגות הוא אמר שזה לא חסום כי לטענתו הוא השאיר לי מקום לעבור (מדובר במעבר מאוד צפוף שאפילו כשאני חוזרת מהסופר עם קניות אני לא יכולה לעבור בנחת ואני צריכה להרים את הקניות מעל מה שהוא שם, שלא לדבר על שחזרתי מטיסה עם מזוודה והייתי צריכה להרים אותה עם כל המשקל שלה מאחר ולא היה לי איך לעבור)
אשמח לדעת מבחינת החוק אם הדבר אפשרי מבחינתו לחסום ככה את המעבר ואם יש לי מה לעשות בנידון כי הדבר מאוד מפריע למעבר
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה וכן לפי החוק חדר מדרגות הרי זה רכוש משותף, ולא נועד להניח חפצים פרטיים, וזכותם של בעלי הנכס לעכב עליו שלא יניח שם חפצים פרטיים.

בהצלחה.