שיעור בטלפון

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול: התלמידות בסמינר וולף לומדות דרך הטלפון. שמעתי שיש שם שיעורים תורניים מצוינים מוקלטים. אחת התלמידות הביאה לי את מס' הטלפון ואת תעודת הזהות שלה ואמרה לי שאם אני רוצה אני יכולה להקשיב . השאלה שלי אם זה גזל. אני הרי לא תלמידה בסמינר. מצד שני זה שאני מקשיבה לא גורע מהשיעור כלום ומצד שלישי אולי אני תופסת את הקו לתלמידות אחרות באותו זמן. אינני יודעת איך זה מאורגן.
אשמח לשמוע דעת תורה.

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לשמוע את השיעורים של הסמינר למרות שאינך תלמידה שם.

בהצלחה.

מקורות:

אין איסור הלכתי לשמוע שיעור. אולם הסמינר סגר את הקו רק לתלמידות הסמינר ולכן רוצים שיקישו ת.ז. לפני הכניסה. הסיבה לכך כדי שזה לא יהיה לכלל הציבור ויהיה עומס על הקו. או בגלל שיש הודעות שמיועדות לבנות הסמינר. אבל להעביד ליחידים שנוספים לקו אין בכך משמעות של עומס, ואת שומעת את השיעורים בלבד.

הצטרף לדיון

תגובה 1