קדרה חייתא

שאלה:

הבית יוסף מביא בסימן רנג סעיף א (טור שירת דבורה עמוד נב) בשם הגהות מרדכי שכל מה שצריך גרופה וקטומה זה בשהיה לצורך הלילה, אבל אם זה לצורך מחר אי"צ גו"ק ומותר הכל – גם פחות ממאכל ב"ד.
וצריך עיון לשיטה זו מה התחדש בדין של קדרה חייתא, הרי שם הותר רק כשזה לא התחיל בכלל להתבשל מבעוד יום ורק בבשר שיהיה שלהלילה גם חיתוי לא יועיל ולמחר יהיה ראוי גם בלי חיתוי, ותיפוק ליה שמותר סתם מצד שזה למחר ואין בזה חשש חיתוי כלל לשיטה זו?
תודה רבה

תשובה:

הצורך בבשר חי יהיה בתבשיל שאין הקפדה מיוחדת שיהיה דוקא למחר [אפילו בחמין יש כאלו שאוכלים ממנו גם בלילה בתוך הסעודה, ובודאי יש שטועמים ממנו בלילה מאוחר, תוך כדי לימודם, מצוי בישיבות וכדומה…].