ספק תיקוף במכשיר ברב קו

שאלה:

הצמדתי את הרב קו למכשיר ונרשם לי גם שהתיקוף עבר בהצלחה וגם שהתיקוף נכשל, האם אני צריך לתקף שוב מספק או שזה בעיה שלהם?

תשובה:

שלום וברכה,

לכתחילה היה לך לבדוק בשעת הנסיעה אם התיקוף פעל. אולם מאחר וכבר ירדת מהאוטובוס ואין אפשרות לדעת – אתה פטור.

בהצלחה.

מקורות:

לפי ההוראות של משרד התחבורה אם הייתה בעיה במכשיר התיקוף, אין חובה לנוסע לשלם – וגם לא לשלם על כך בנסיעה אחרת. ולכן מכשיר שלא פועל אין חובה לשלם. במקרה שלך הייתה צריך לבדוק. אבל אם לא בדקת מאחר ותיקפת אם התיקוף לא פעל אין עליך חובה לשלם שוב.