טוסטר אובן חלבי- אפיית דבר פרווה לאכול עם בשרי

שאלה:

שלום וברכה,
יש לי טוסטר אובן חלבי, באיזה אופן אוכל להכין בו דבר פרווה אשר אני מעוניינת לאכול אותו עם בשרי, לפי עדות המזרח.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם הוא יהיה נקי לחלוטין, ו24 שעות ללא שימוש, ניתן יהיה להכין בו דבר מאכל פרווה לאוכלו עם חלבי למנהג בני עדות המזרח. בני אשכנז יוסיפו לכך גם את הפעלתו על חומו המירבי חצי שעה לצורך ליבון קל. אבל לשים לב – נקיו יסודי והמתנה כאמור.

מקורות:

שו"ע ורמ"א בתחילת סי' צה.