הנחת סירים רטובים על הכיריים

שאלה:

1. ידית סיליקון רטובה ממים של סיר חלבי התפרקה ונפלה לכיריים ומיד חיברתי אותה חזרה לסיר – מה הדין?
2. קראתי שיש בעיה להניח סירים רטובים על הכיריים, אבל כבר הנחנו בעבר סירים רטובים על הכיריים… (כי לא ידענו את ההלכה), מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה

1. אני מניח ששניהם לא היו חמים באותה שעה כך שאין בעיה.

2. בדיעבד אין לאסור, כיון שבדרך כלל מה שעל החצובות נשרף או נפגם לגמרי ואינו מבליע טעם אסור, אבל נכון הדבר שלכתחילה יש להקפיד [במידה והכיריים אינם מיועדות לחלב לבד או בשר לבד] שהסיר בתחתיתו יהיה יבש ועל פי הכלל שמגע יבש בין כלים אינו מעביר טעם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה המהירה.
    מה הדין אם אם הידית
    או הכירה (או שניהם) היו חמים?
    (הידית נפלה צמוד לאש כך שבטוח התחממה הידית כשנפלה, והחלק של הכירה שצמוד לאש מתחמם מאוד בבישול)