ארבעים נשים בהפרשת חלה

שאלה:

שלום לכבוד הרב,האם יש ענין ש40 נשים עושות הפרשת חלה, שמסוגל במיוחד? האם יש מקור? תודה רבה

תשובה:

יש מושג של המספר ארבעים בהרבה סגולות שהתקבלו בדור האחרון, כמו ארבעים יום בכותל או ארבעים יום פרק שירה, בשו"ת משנת יוסף חי"א סי' קו נשאל על כך, וכתב שאין מקור ברור על פרק שירה, אבל יש מקורות רבים לכך שתפילה רצופה ארבעים יום מועילה, והמקור הקדום הוא ממשה רבינו שהתפלל ארבעים יום על כפרת ישראל, בקובץ תל תלפיות מובא שהיה מנהג קדום מאוד בירושלים ללכת ארבעים יום לכותל להתפלל. אני מניח שמכאן גם הובא הרעיון הזה, אבל אין לו מקור ממש.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ר׳ ישראל יעקב פישר זצוק״ל אמר לי שיש סגולה ללכת 40 יום לכותל ולהתפלל באותה שעה באותו מקום ורק לדבר אחד. והוא הוסיף שסגולה זו עובדת בודאות.