מיתת נדב ואביהוא – איך לא נטמאו כל המשכן?

שאלה:

שלום רב
נישאלנו בלימודינו כשמתו נדב ואביהוא לא מדובר בשום אופן על טומאת אוהל לטמא כלי בית המיקדש.
האם כל הכלים שניטמאו במיקדש( מנורה וכו׳) משום טומאת אוהל לא טעונים טבילה ?אולי כלי המיקדש לא מקבלים טומאה!
נא לעזור אם אפשר.
תודה. מימון

תשובה:

שאלה יפה זו כבר שאלו בעלי התוספות בפירושם לתורה, ובספר לוית חן בפרשת בהעלותך מחדש מחמת קושיא זו, שבזמן הקמת המשכן עדיין לא הצטוו על טומאת אוהל אלא רק על טומאת מגע, ולכן הכלים שהיו באוהל המת אבל לא נגעו בהם – לא נטמאו. וכ"כ בס' אור צבי פ' עקב.

יום נעים.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בפירוש הטור עה״ת שואל למ״ד בפנים מתו א״כ נטמא המשכן טומאת מת, והיה צריך טבילה והזאת ג׳ וז׳, שהרי אהל של פשתן מקבל טומאה, ולא מצינו שנתפרק המשכן אח״כ שהרי לא פסקו מעבודתן? וי״ל כיוון דכתיב ביה ע״פ ה׳ יחנו ועל פיו יסעו, חשיב קבוע ולא מקבל טומאה.