ייחוד בעבודה בבתים – המשך

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים ,
העבודה שלי חשמלאי ולכן אני הולך בבית של אנשים.

לפעמים נמצאת אשה אחת בלי שיהא מישהו אחר.
ראיתי את מה שכתבתם על הנושא של ייחוד.
השאלה שלי :אני נכנס לבית של אשה בדרך כלל גויה, בערך שעה וחצי לעשות את העבודה ,והדלת סגורה ,אני לא מכיר את חיי האשה ,אולי יש לה בעל או ילדים שיש להם מפתחות ויכולים ליכנס
בכל עת שירצו ,האם עדיין זה נקרא שהדלת סגורה ,וזה נקרא שיש איסור ייחוד?
תודה על תשובתכם

תשובה:

זו בעיה, אין לי פתרון לענין, צריך לוודא שלא עוברים באיסור יחוד… הכי טוב להסביר, שיש לנו ביהדות כללים ואתה צריך להשאיר את הדלת פתוחה כרגע או שיהיה גבר וכדומה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    אם החשמלאי הנ"ל נכנס בפנים לתקן דבר שלא ליד הדלת כגון בחדרים הפנימיים לא תועיל פתח פתוח ואין לו פתרון ?