הדלקת אש ע״י שאינו שומר מצוות

שאלה:

מתגוררת אצלנו כבת בית, מישהי שאינה שומרת תורה ומצוות,
כל זמן שהיא אצלנו, מפני כבודנו, היא אינה מחללת שבת ואינה עושה פעולות האסורות,
השאלה היא אם מותר לה להדליק אש עבור בישול, וכן אם יש ענייני מטבח נוספים העלולים להיות בעייתיים ?

תשובה:

שלום וברכה

היא ודאי נחשבת מחללת שבת בפרהסיה לכל דבר וענין, כי בודאי כל מה שהיא שומרת זה רק כשהיא בבית, אבל אם היא תצא החוצה לעיר וכדומה היא תחלל שבת שם… כמו כן היא במוצהר מתכוונת לחזור ולחלל שבת… יש להזהר שהיא לא תיגע ביין, היא גם לא נאמנת על כשרות כיון שאינה מקפידה בכך בעצמה.