תלית תמונה עם סימנים בעייתיים בגן הילדים

שאלה:

שלום וברכה
תודה רבה על האתר המועיל..
במסגרת עבודתי כמורה לילדים בעלי לקויות למידה, אני משתדלת ללמד אותם קריאה חשבון כתיבה ועוד ע"י הבאת תכנים האהובים עליהם, כמו מכוניות , חיות וכדו'.
השנה יש לי תלמיד שמתענין מאד בדגלי העולם, שאלתי, האם מותר לתלות בכיתה פלקט גדול הכולל תמונות של דגלי העולם כאשר חלק נרחב מהם כולל צלב ברור?

תשובה:

אפשר לתלות, זה אינו נעשה לעבודה זרה כך שאיסור ודאי אין כאן, וגם מבחינה חינוכית אין חשש כי זה נבלע ונבלל בכלל הציור, וכל ילד רואה בזה דגל ולא מקשר את זה לשון דבר איסור. מרן בעל הקהילות יעקב כידוע היה מאוד מתרחק מזה, אבל זו הנהגה אישית שלו, לא איסור. במקביל מאוד חשוב לתלות בכיתה תמונות של גדולי ישראל ותכנים יהודיים אחרים, זה נכנס לתודעה במשך הזמן.

בהצלחה רבה

מקורות:

ראה כאן.