פתח סיר על הפלטה שאינו מבושל כל צרכו – לסוגרו

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב
בשבת אם יש סיר חמין שנמצא על הפלטה או על גז שמחמם והוא אינו מבושל כול צורכו והרמתי בשבת את מכסה הסיר כדי לטעם מהחמין האם יהיה מותר לי להחזיר הכנסה של הסיר בחזרה אם זה לא מבושל כול צורכו ?

תשובה:

אם זה אכן לא מבושל כל צרכו אסור להחזיר כי זה מזרז את הבישול, לכן במקרה שיודעים לפני שבת שהניחו סיר לא ממש מבושל אין לפתוח לפני שבטוחים שזה כבר התבשל. רק חשוב לציין שכאשר זה מבושל לגמרי רק זה עדיין לא שחום כך כמו החמין של שבת, זו לא בעיה, זה כבר נחשב מבושל לגמרי.