מצות צדקה – בורא עולם עשה עניים איך מותר לפרנסם?

שאלה:

שלום רב כבוד הרב , יש לי שאלה אם נניח לדוגמא אני אפתח בלי נדר בעתיד עמותה לנזקקים הרי בורא עולם החליט שהם יהיו נזקקים חלילה ואם אני עוזרת להם זה אומר שאני הולכת חלילה נגד החלטה הבורא יתברך?

תשובה:

הגמרא כבר אומרת "ורפא ירפא – מכאן שניתנה רשות לרופא לרפאות", מסבירים תוספות בפרק שמיני במסכת בבא קמא, שהייתי חושב שאם בורא עולם עשה מישהו חולה אסור לרפא אותו, לימדתנו תורה, שלא כך הוא, אלא בורא עולם עושה אדם חולה כדי שיזדקק לרפואות. לכן גם נצטוינו במצות צדקה, לתת לעני יש על כך הרבה פסוקים בתורה, כי אדרבה, בורא עולם עושה עניים כדי לזכות אותנו לפרנס אותם ולחמול עליהם [וכבר ידוע שדנו בענין זה רבי הק' ואנטונינוס כמובא בגמרא בהרחבה].

הצטרף לדיון

תגובה 1