מחברות של תלמידים

שאלה:

אני מורה שיוצאת לפנסיה. נשארו אצלי מחברות של תלמידים שנתנו לי עבודות ומבחנים ולא החזרתי להם מסיבות שונות. חלקן במצב שאפשר עדיין להשתמש בהן. כיום לאחר כ"כ הרבה שנים אין אפשרות להחזיר אותן. מה לעשות בהן, האם אני יכולה להשתמש במחברות?

תשובה:

שלום וברכה,

המחברות והעבודות שנמצאים אצלך שייכים לתלמידות. ולכן את צריכה להתאמץ ולהחזירם, וחל עלייך מצוות השבת אבדה. ואם לא משיבים ישנה בעיה של גזל. ואסור להשתמש בהם עד שהתלמידות יסכימו לכך.

בהצלחה.