זורע בכריתת ענף מעץ / שילוח הקן בספירת העומר

שאלה:

שלום לרבנים רציתי להבין עם הגדרה של זורע בשבת היא גרימת הצמחה אז עם אני חותך ענף כדי שיגדל העץ יותר טוב האם אני עובר על זורע או קוצר או על שניהם? 2 האם שילוח הקן בספירת העומר מותר ? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כריתת ענף אסורה משום נוטע שהוא בעצם זורע, ראה שבת עג ב.

על פי הקבלה מצוה זו אינה נוהגת בספירת העומר ולא בשנת השמיטה ובכל שנה מראש השנה עד שמיני עצרת, אולם, על פי הנגלה מצוה זו נוהגת בכל זמן.

מקורות:

על כך שהמצוה נוהגת בכל זמן ראה ס' החינוך מצוה תקמה. אולם, בהגה' השמש למרן הרש"ש שער טו אות ג כתב שמצוה זו אינה נוהגת בזמנים הנ"ל. לכן נראה, שאם ניתן להמתין לאחר הספירה והקן יהיה קיים ימתין, ואם לא, יעשה מצוה זו מיד.