האם בן נח אסור על אחותו מאביו או על בתו?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

הרמב"ם אומר כך:
שש עריות אסורות על בני נוח–האם, ואשת האב, ואשת איש, ואחותו מאימו, וזכור, ובהמה: שנאמר "על כן, יעזוב איש, את אביו" (בראשית ב,כד), זו אשת אביו; "ואת אימו" (שם), כמשמעה; "ודבק באשתו" (שם), ולא באשת חברו; "ודבק באשתו", לא בזכור; "והיו לבשר אחד" (שם), להוציא בהמה חיה ועוף שאין הוא והם בשר אחד; ונאמר "אחותי בת אבי היא–אך, לא בת אימי; ותהי לי, לאישה"

רציתי לשאול הרמב"ם לא אומר שאסור לגוי להיות עם הבת שלו ועם אחות מאביו אז מותר לגוי להיות עם הבת שלו ועם אחותו מאביו?

תשובה:

שלום רב,

ראה בסוגיה בסנהדרין נח,ב שהראשונים דנים בנושא האם יש לבן נח עריות בקורבה דרך האב, ראה שם בר"ן. וגך גם הגמרא עצמה לגבי בן נח עם בתו מאותו סיבה. וראה עוד בכסף משנה שם מה שכתב על אחותו מאביו.