גילוח בספירת העומר למי שהיה אבל קודם לכן

שאלה:

אבי נפטר ב ט׳ בניסן והיום תמו 30 ימי אבלות.
כעת אנו בימי ספירת העומר ושאלתי היא האם עליי להמשיך באי הגילוח עד ל ל״ד בעומר ?
תודה רבה

תשובה:

נחלקו בכך הדעות, ויש שהקלו לגלח בספירת העומר כיון שלא יכולת לגלח קודם, והמיקל יש לו על מה לסמוך, ראה סי’ תצג בשערי תשובה ס”ק ג’ שהביא את החיד”א בשם הזרע אמת, שמותר. אולם בשו”ת נאמן שמואל סי’ מא לא נראה כך, אבל לדינא ניתן להקל, אם לא קשה לך להמשיך, תבוא עליך ברכה.

מן השמים תנוחמו.