בשר וחלב

שאלה:

בישלתי בסיר 'פרווה' מאכל פרוה, והוצאתי עם מזלג בשרי (קצת מלוכלך), האם הסיר נהיה בשרי (והאם זה תלוי אם המזלג נגע בסיר)? אשמח למקורות!

תשובה:

שלום וברכה

במידה והמזלג מלוכלך בבשר צריך שיהיה במאכל שישים כנגד הבשר, אחרת הכלי נעשה בשרי. בנוגע למזלג הבשרי, אם הוא אינו בן יומו, אין חשש, וגם אם הוא בן יומו, לגבי הכלי זה הרי טעם שלישי, ומקילים שהסיר נשאר פרווה, בפרט שהיתרא בלע. ראה הפרטים בשו"ע ורמ"א סי' צד סעי' ה ונו"כ שם.