לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בדיקות לפני ולאחר תשמיש באשה שאין לה וסת כלל

שאלה:

הרב למאן דאמר שצריך בדיקה לבעלה לפני תשמיש ואחר תשמיש באשה שאין לה וסת איזה סוג בדיקה? לפני מסתבר שצריכה להשתדל עד מקום שמש דש אפילו לא חו"ס כי מתוך שמהומה לביתה אבל אחרי אני מסתפק אם זה כדיני כתמים שקינוח מספיק או שמא הדין שווה לפני תשמיש כי הגמרא לא חילקה, אשמח למקורות כי כבר שאלתי שלושה רבנים וקיבלתי שלוש תשובות

תשובה:

ראשית יש לציין שהכוונה שאין לה וסת כלל, כלומר גם לא וסת תרומת הדשן [שאינה רואה לפני היום העשרים וכדומה] אבל אם הורגלה שלעולם אינה רואה עד זמן מסויים, לא צריכה בדיקה בתוך אותם ימים. ככלל נחלקו הראשונים בבדיקה זו אם היא צריכה להיות בחורים וסדקים או די בקינוח, ובחוות דעת סי' קפו ביאורים ס"ק א פסק שגם לדעת המחמירים שאשה שאין לה וסת צריכה בדיקות לעולם, די בקינוח, אבל צריכה לקנח כשהיא עומדת או שוכבת על כרסה ולא על גבה, וכן להשהות את העד שם באותו מקום כשיעור וסת, שתים שלוש דקות.